Treceți la conținutul principal

CUM SE FOLOSEȘTE EFICIENT UN SITE - partea a 2-a


În a doua parte a articolului ”Cum se folosește eficient un site” explicam pe scurt cum funcționează un sistem de marketing și publicitate bazat pe activitatea on-line. Revenind la acest subiect, voi puncta câțiva pași obligatorii pe care trebuie să-i facă persoana care își dorește o afacere în mediul on-line și factorii care pot influența pozitiv sau negativ rezultatele obținute.
  1. trebuie să studieze până înțelege exact cum funcționeză acest sistem de vânzări înainte de a investi timp, muncă și bani în crearea sa. Orice lacună în acest sens va duce la pierderi de timp și energie, poate chiar la pierderea entuziasmului atât de necesar în obținerea de rezultate pozitive;
  2. să-și contureze o strategie pe care să o urmeze, îmbunătățind-o în permanență, pe măsură ce practica îi arată căile de urmat;
  3. să își creeze și să-și organizeze meticulos toate elementele care iau parte la realizarea acestei afaceri, folosind instrumente specifice pentru fiecare etapă, cum ar fi bugete de timp și de cheltuieli, diagrame de lucru etc pentru organizare, iar pentru construcția propriu-zisă sunt template-urile, editoarele de texte, tot felul de programe informatice ;
  4. să folosească în permanență instrumente de analiză a rezultatelor parțiale și generale obținute, să tragă concluzii iar pe baza acestora să ia deciziile cele mai indicate de îmbunătățire a activității.

O analiză mai detaliată a fiecărui pas pe care l-am descris anterior a dus la următoarele concluzii, structurate tot pe puncte:
1.      – pentru a ajunge la înțelegerea corectă a sistemului de vânzări și câștiguri on-line e necesar un mare număr de cunoștințe din zona economicului în general, a vânzărilor, publicității și a marketingului în special, dar și din comunicare, relații sociale, media, matematică, sociologie etc. Și pe lângă toate aceste cunoștințe trebuie să adăugați cât mai mult din calitățile dumneavoastră cu care v-ați născut: inteligența, perspicacitatea, intuiția, perseverența, simțul măsurii și multe altele. Cu cât beneficiați de cantități mai însemnate din fiecare dintre acestea, șansele dumneavoastră de succes cresc proporțional, iar asta este o veste bună. Vestea și mai bună este că fiecare dintre aceste calități v-a fost dăruită cel puțin într-o proporție care să vă permită să o dezvoltați în măsura în care acționați în această direcție. Orice abilitate în care investiți energie și efort se va dezvolta pe măsura interesului pe care i-l acordați.
2.      – în vederea creării unei strategii, sunt necesare cam tot aceleași abilități și competențe ca la punctul 1., cu preponderență fiind utilă o minte limpede, organizată, susținută de o bogată fantezie, creativitate și temeinice cunoștințe în domeniul căruia îi va fi adresat conținutul informațional al site-ului. Evident, toate acestea se pot găsi fie la școală, fie în biblioteci sau, cel mai simplu, pe alte site-uri. Dacă cineva s-a gândit că ceea ce scriu eu aici e unic, se înșeală amarnic, sute și mii de alte pagini de internet sunt pline de aceste informații. Puteți verifica personal cautând pe Google sau cu alte motare de căutare.
3.      – punctul 3. reprezintă partea cea mai concretă a sistemului pe care doriți să îl creați și să-l dezvoltați. Aici veți avea nevoie de ceva cunoștințe de informatică, cel puțin la nivelul utilizării unor programe gata concepute și construite de cei care se pricep cu adevărat la asta. Acestea sunt în prezent în număr imens de mare și sunt capabile să rezolve cam orice problemă cu care vă puteți confrunta pe parcursul lucrărilor dumneavoastră, pentru că acesta e un drum bătătorit deja și mulți alții au căutat soluții înaintea dumneavoastră. Uneltele pe care aveți nevoie să le folosiți sunt peste tot, dar necesită multă răbdare și minuțiozitate căutarea celor mai comode, mai facile și, de ce nu, cele mai ieftine sau chiar gratuite. Dacă aveți resurse materiale mai reduse dar dispuneți de mai mult timp, veți căuta softuri gratuite pe care le veți folosi în condițiile impuse de cei care vi le oferă. Dacă, în schimb, doriți să obțineți rezultate imediate și de o calitate mult superioară de la început, veți apela la ajutor plătit. Fie la o persoană calificată, fie la softuri mai performante, contra cost. În ceea ce priveste organizarea materialelor realizate, aici se recomandă să vă specializați personal, pentru că aveți nevoie de informații directe și în timp real pe care e greu de crezut că va putea altcineva să vi le ofere la nivelul cerut. Niște programe pentru un buget de venituri și cheltuieli, un calendar sau o agendă a timpului de lucru sau chiar niște modele de proceduri de sistem se pot gasi tot in mediul on-line la prețuri modice sau free.
4.      – odată sistemul creat, mai rămâne să vă alegeți partenerii cu care doriți să colaborați și să încheiați înțelegeri cu ei, pe cât posibil pe bază de contracte comerciale. Pentru această activitate se impune să cunoașteți căt mai bine modul în care funcționează tot acest sistem, valoarea serviciilor si a produselor pe care le puteți oferi, să aveți ceva noțiuni de drept și contabilitate. De un real folos vă vor fi toate abilitățile de negociere și de comunicare interumană. Pe măsură ce toate acestea vor fi puse în practică, e de dorit să căutați instrumente de monitorizare a rezultatelor obținute și să studiați cu atenție rapoartele obținute pe baza acestora. În felul acesta veți înțelege dacă mergeți pe drumul cel bun, în direcția dorită, dacă e nevoie să aduceți ceva modificări strategiei inițiale sau în cât timp vă puteți aștepta să ajungeți la rezultatele dorite.
           
            Cam așa arată, în linii foarte mari, o hartă a unei afaceri on-line pe care o puteți gestiona din fața oricărui calculator legat printr-o conexiune la internet, oriunde s-ar afla în lume, chiar pe o plaja însorită dintr-o zonă tropicală!


Comentarii

  1. Foarte frumos expus şi cred eu, destul de complet.
    Asupra afirmaţiei "de oriunde din lume", am rezerve serioase!
    Şansele să pleci din România şi să îţi conduci afacereaconline în Grecia sau orice altă ţară, sunt sub 1%, fără să ai o mulţime de cunoştinţe despre ţară, legislaţia ţării respective şi o serie de acte, avize şi aprobări în regim internaţional. (Apostila de la Haga)
    Povestea asta e unul din miturile cele mai toxice ala afacerilor online.
    Poate voi scrie o broşură despre povestea asta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

SILVIU POPA - Stiinta Succesului

Am mai cunoscut un OM absolut deosebit. Domnul Dr. Silviu Popa e probabil raspunsul la unele dintre cautarile mele din ultimii ani. Totul merge in directia in care e hotarat sa mearga, viata nu poate fi oprita in cursul ei firesc. Pentru ca acesta e blogul meu, ceea ce postez aici se refera la mine si la existenta mea. Daca cineva gaseste asemanari si preocupari comune, este foarte bine si sunt incantata. Astept chiar feed-back-ul oricui are ceva de impartasit cu mine sau cu altii. Dar si daca nu sunteti interesati de toate lucrurile care ma preocupa pe mine, eu tot la fel imi voi scrie articolele. D-l Dr. Silviu Popa nu mai e, de ceva vreme, un om simplu si obisnuit. Pentru ca a investit mult timp si cantitati imense de energie pentru a deveni persoana interesanta, pozitiva si evoluata care este in acest moment. Am inceput sa invat sa sesizez munca imensa pe care au depus-o oamenii pentru a se autoperfectiona si autodezvolta. Si imi face o placere imensa sa lucrez cu astfel d

RANDURI PENTRU SULAMITA

          Autor: ION MINULESCU                                                     lui Benjamin Fundoianu Sulamita, Sulamita!... Regele-ntelept cinstita-a Trupul tau cu pofta lui... Si-n pamantul Canaan, Ca o floare parfumata de gutui Langa trunciul unui cedru din Liban, Regele-ntelept voit-a Sa-ti inchine Sulamita, Si Coroana, Si viata, Si divina-i Palestina, Caci amanta pentru rege E mai mult ca o Regina!... Dar tu minte n-ai avut... Si cand regele te-a vrut, Din palatul lui cu-o suta de odai Si de terase Ai fugit pe Galaad, Sa-i pasti caprele raioase, Si din stelele ce cad Sa-ti faci vise mincinoase Sub umbrela unui brad... Laudatu-te-au Profetii Si-nteleptul Solomon, Ca pe macii din Saron, Ca pe crinii din Senir, Ca pe graul din Sulem... Dar din laudele toate N-ai cules decat scaietii Si fatidicul blestem Sa nu-i poti fi nici amanta, Nici nevasta... Iata ce-a fost scris la lege! Sulamita, Sulamita, Pentru ce-ai fugit de Rege Si-ai fost

FaceBook… ce caut eu acolo?

Sunt cateva luni de cand cochetez, ma joc cu site-ul FB. Mai timid sau mai insistent, cu Badoo, cu Yahoo Messenger, am incercat sa gasesc niste idei comune, niste linii care sa ne uneasca. Ce cautam de fapt fiecare dintre noi pe aceste retele sociale? Poate daca as reusi sa fac o lista cu ce am gasit eu pe FaceBook, ar fi mai usor sa inteleg si ce cautam de fapt. S-o luam metodic: e un loc de socializare, adica unde intalnesti oameni si interactionezi cu ei.   Asa mi-am facut cativa prieteni noi. Cati vor rezista testului timpului, ramane de vazut. Am postat poze cu mine, mai ales, si cu cei apropiati, pentru a fi vazute de alte cunostinte. Simteam nevoia sa fim admirati de cunostintele mai vechi sau mai noi. Sa primim comentarii admirative si like-uri. Cu alte cuvinte sa fim placuti de ceilalti. De cat mai multi. Postam cand avem timp, chef si imaginatie, ideile pe care dorim sa le impartasim celorlalti. Si asteptam, la fel, sa fim “bagati in seama” de prieteni, sa ne acorde atentia