Treceți la conținutul principal

CE NE LIPSEȘTE


Cel mai mult ne afectează lipsa unei riguroase organizări în viața și în munca noastră.
Organizarea meticuloasă ajută la evitarea pierderilor de resurse, mai ales de timp (cănd consumăm timpul prețios căutând lucruri pe care nu mai știm unde le-am pus, când trebuie să refacem lucrurile pe care nu le mai găsim, când suntem nevoiți să folosim ce avem la îndemână, pentru că ce ne era mai de folos s-a ascuns de noi, și multe alte situații care ne dezavantajează).

O altă latură care ține tot de organizare în muncă o reprezintă repetabilitatea acțiunilor pe care le întreprindem. Atunci când există o organizare strictă, avem proceduri pentru fiecare activitate pe care o desfașurăm și toți cei ce vor desfașura aceeași activitate o vor face în aceiași parametri. Deci din nou va face economie de timp iar rezultatele vor fi foarte previzibile.

Există numeroase moduri de aplicare a organizării activitălilor și a resurselor care stau la baza desfașurării acestora. Nu mi-am propus să le trec în revistă, ci doar să vă atrag atenția asupra celei mai mari risipe pe care mulți dintre noi o permitem cu atâta ușurință.
Lăsăm timpul să ne zboare printre degete dând atenție emisiunilor TV de cea mai slabă calitate, consumăm timp intrând în conflicte inutile cu ceilalți sau comparându-ne cu cei pe care îi considerăm favorizați de soartă… Și toate astea în loc să ne creăm propria viziune asupra existenței noastre, să conturăm o strategie care s-o facă posibilă iar apoi să urmărim pas cu pas punerea ei în practică.

Da, e destul de complicat și necesită ceva muncă, mai ales de gândire și creație. Dar e singura cale între momentul actual și viziunea noastră. Altfel, vom rămâne să ne zbatem în voia valurilor pe care le fac cei care au deja o strategie pe care o urmează. 

Comentarii

  1. Într-adevăr, sunt aspecte fundamentale pe care fiecare trebuie să şi le dezvolte şi îndrăznesc să subliniez, ÎNĂUNTRUL SĂU!
    Altfel, ceea ce rezultă va fi la fel cu ce e înăuntru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E nevoie de o adâncă înțelegere a lucrurilor până ajungem să legăm ceea ce am învățat la școala cu ceea ce are loc în interiorul nostru și putem aplica o tehnică oarecare ca pe un principiu de evoluție mentală. De aceea eu îți sunt foarte recunoscătoare pentru tot ceea ce am învățat de la tine sau m-ai inspirat. Din toate acestea am luat ceea ce eu am avut nevoie în acel moment și am putut înțelege.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

SILVIU POPA - Stiinta Succesului

Am mai cunoscut un OM absolut deosebit. Domnul Dr. Silviu Popa e probabil raspunsul la unele dintre cautarile mele din ultimii ani. Totul merge in directia in care e hotarat sa mearga, viata nu poate fi oprita in cursul ei firesc. Pentru ca acesta e blogul meu, ceea ce postez aici se refera la mine si la existenta mea. Daca cineva gaseste asemanari si preocupari comune, este foarte bine si sunt incantata. Astept chiar feed-back-ul oricui are ceva de impartasit cu mine sau cu altii. Dar si daca nu sunteti interesati de toate lucrurile care ma preocupa pe mine, eu tot la fel imi voi scrie articolele. D-l Dr. Silviu Popa nu mai e, de ceva vreme, un om simplu si obisnuit. Pentru ca a investit mult timp si cantitati imense de energie pentru a deveni persoana interesanta, pozitiva si evoluata care este in acest moment. Am inceput sa invat sa sesizez munca imensa pe care au depus-o oamenii pentru a se autoperfectiona si autodezvolta. Si imi face o placere imensa sa lucrez cu astfel d

RANDURI PENTRU SULAMITA

          Autor: ION MINULESCU                                                     lui Benjamin Fundoianu Sulamita, Sulamita!... Regele-ntelept cinstita-a Trupul tau cu pofta lui... Si-n pamantul Canaan, Ca o floare parfumata de gutui Langa trunciul unui cedru din Liban, Regele-ntelept voit-a Sa-ti inchine Sulamita, Si Coroana, Si viata, Si divina-i Palestina, Caci amanta pentru rege E mai mult ca o Regina!... Dar tu minte n-ai avut... Si cand regele te-a vrut, Din palatul lui cu-o suta de odai Si de terase Ai fugit pe Galaad, Sa-i pasti caprele raioase, Si din stelele ce cad Sa-ti faci vise mincinoase Sub umbrela unui brad... Laudatu-te-au Profetii Si-nteleptul Solomon, Ca pe macii din Saron, Ca pe crinii din Senir, Ca pe graul din Sulem... Dar din laudele toate N-ai cules decat scaietii Si fatidicul blestem Sa nu-i poti fi nici amanta, Nici nevasta... Iata ce-a fost scris la lege! Sulamita, Sulamita, Pentru ce-ai fugit de Rege Si-ai fost

FaceBook… ce caut eu acolo?

Sunt cateva luni de cand cochetez, ma joc cu site-ul FB. Mai timid sau mai insistent, cu Badoo, cu Yahoo Messenger, am incercat sa gasesc niste idei comune, niste linii care sa ne uneasca. Ce cautam de fapt fiecare dintre noi pe aceste retele sociale? Poate daca as reusi sa fac o lista cu ce am gasit eu pe FaceBook, ar fi mai usor sa inteleg si ce cautam de fapt. S-o luam metodic: e un loc de socializare, adica unde intalnesti oameni si interactionezi cu ei.   Asa mi-am facut cativa prieteni noi. Cati vor rezista testului timpului, ramane de vazut. Am postat poze cu mine, mai ales, si cu cei apropiati, pentru a fi vazute de alte cunostinte. Simteam nevoia sa fim admirati de cunostintele mai vechi sau mai noi. Sa primim comentarii admirative si like-uri. Cu alte cuvinte sa fim placuti de ceilalti. De cat mai multi. Postam cand avem timp, chef si imaginatie, ideile pe care dorim sa le impartasim celorlalti. Si asteptam, la fel, sa fim “bagati in seama” de prieteni, sa ne acorde atentia