Treceți la conținutul principal

Primul pas, cel mai greu pas





Cum as putea sa contest cuiva dreptul de a se fi nascut gata instruit, educat, evoluat, numai bun sa porneasca cu avant in viata, sa reuseasca si sa invete si pe altii sa faca asemeni lui pentru rezultate asemanatoare? Sigur ca in anturajul majoritatii dintre noi se afla astfel de personaje, care au impresia ca lumea ar trebui sa se opreasca putin in loc pentru a-I privi cu atentie si maxima admiratie…
Dar, din pacate, eu fac parte dintr-o categorie de persoane care s-au nascut foarte mici si care de la inceputul vietii si pana acum a urmarit constant sa creasca, sa evolueze, sa devina tot mai mult cea mai buna varianta a sa. Am inceput cu gradinita si am continuat cu clasele primare, gimanziale, liceu si chiar universitare. Alt drum mai direct nu am gasit spre propria persoana. Cea care sunt astazi.
Sigur ca trebuie sa multumesc Celui de Sus, mamei Natura, dar nu in ultimul rand si parintilor mei, ca mi-au pus In gene o zestre foarte buna, care m-a ajutat sa realizez tot ce mi-am propus si uneori chiar si ce nu mi-am propus si mi-a dat taria sa raman verticala in fata oricarei furtuni. De la aceste calitati native plecam fiecare si cu multa rabdare din partea parintilor sau a celor care ii inlocuiesc, culegem strop cu strop deprinderile, cunostintele, potentele, dar si principiile de viata, calitatile fizice si morale, jaloanele dupa care masuram drumul parcurs si cel care ne-a mai ramas pana la idealurile noastre.
Si cum orice drum incepe cu un pas, pot considera ca a fost facut timid, alaturi de parinti in primii ani ai vizitei pe planeta pamant. L-am facut, ca sa-mi iau grija si sa-mi pot lua zborul mai departe. Am inceput sa culeg experiente noi, placute si neplacute, din care mi-am construit sufletul si caracterul. M-am bucurat si am plans de mii de ori, m-am scrificat si am cazut, apoi m-am ridicat si am plecat iarasi inainte. Si tot mereu am adunat din nectarul invataturilor celor cu care ne-am intersectat existenta, incercand sa invat din experienta celorlati ca sa nu repet la nesfarsit greseli facute de cand lumea…
“Cine uita, repeta” – nu  mai stiu cine a spus asta, dar mi s-a parut o vorba demna de luat in seama. Oricum e un adevar care nu-ti permite sa-l ignori.

Asadar pentru a ajunge in punctul in care suntem acum, am primit o anumita zestre genetica la nastere, pe care am dezvoltat-o pe tot parcursul vietii si i-am adaugat cat am putut din toate experientele de care am avut parte. Oriunde am fi pe calea evolutiei noastre, de aici am pornit si asa am facut.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

SILVIU POPA - Stiinta Succesului

Am mai cunoscut un OM absolut deosebit. Domnul Dr. Silviu Popa e probabil raspunsul la unele dintre cautarile mele din ultimii ani. Totul merge in directia in care e hotarat sa mearga, viata nu poate fi oprita in cursul ei firesc. Pentru ca acesta e blogul meu, ceea ce postez aici se refera la mine si la existenta mea. Daca cineva gaseste asemanari si preocupari comune, este foarte bine si sunt incantata. Astept chiar feed-back-ul oricui are ceva de impartasit cu mine sau cu altii. Dar si daca nu sunteti interesati de toate lucrurile care ma preocupa pe mine, eu tot la fel imi voi scrie articolele. D-l Dr. Silviu Popa nu mai e, de ceva vreme, un om simplu si obisnuit. Pentru ca a investit mult timp si cantitati imense de energie pentru a deveni persoana interesanta, pozitiva si evoluata care este in acest moment. Am inceput sa invat sa sesizez munca imensa pe care au depus-o oamenii pentru a se autoperfectiona si autodezvolta. Si imi face o placere imensa sa lucrez cu astfel d

RANDURI PENTRU SULAMITA

          Autor: ION MINULESCU                                                     lui Benjamin Fundoianu Sulamita, Sulamita!... Regele-ntelept cinstita-a Trupul tau cu pofta lui... Si-n pamantul Canaan, Ca o floare parfumata de gutui Langa trunciul unui cedru din Liban, Regele-ntelept voit-a Sa-ti inchine Sulamita, Si Coroana, Si viata, Si divina-i Palestina, Caci amanta pentru rege E mai mult ca o Regina!... Dar tu minte n-ai avut... Si cand regele te-a vrut, Din palatul lui cu-o suta de odai Si de terase Ai fugit pe Galaad, Sa-i pasti caprele raioase, Si din stelele ce cad Sa-ti faci vise mincinoase Sub umbrela unui brad... Laudatu-te-au Profetii Si-nteleptul Solomon, Ca pe macii din Saron, Ca pe crinii din Senir, Ca pe graul din Sulem... Dar din laudele toate N-ai cules decat scaietii Si fatidicul blestem Sa nu-i poti fi nici amanta, Nici nevasta... Iata ce-a fost scris la lege! Sulamita, Sulamita, Pentru ce-ai fugit de Rege Si-ai fost

FaceBook… ce caut eu acolo?

Sunt cateva luni de cand cochetez, ma joc cu site-ul FB. Mai timid sau mai insistent, cu Badoo, cu Yahoo Messenger, am incercat sa gasesc niste idei comune, niste linii care sa ne uneasca. Ce cautam de fapt fiecare dintre noi pe aceste retele sociale? Poate daca as reusi sa fac o lista cu ce am gasit eu pe FaceBook, ar fi mai usor sa inteleg si ce cautam de fapt. S-o luam metodic: e un loc de socializare, adica unde intalnesti oameni si interactionezi cu ei.   Asa mi-am facut cativa prieteni noi. Cati vor rezista testului timpului, ramane de vazut. Am postat poze cu mine, mai ales, si cu cei apropiati, pentru a fi vazute de alte cunostinte. Simteam nevoia sa fim admirati de cunostintele mai vechi sau mai noi. Sa primim comentarii admirative si like-uri. Cu alte cuvinte sa fim placuti de ceilalti. De cat mai multi. Postam cand avem timp, chef si imaginatie, ideile pe care dorim sa le impartasim celorlalti. Si asteptam, la fel, sa fim “bagati in seama” de prieteni, sa ne acorde atentia